Thessaloniki,
line decor
\  ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

YODA MENTORS - 2019

Το Έργο μας στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος για συμβούλους στον αθλητισμό, ειδικά για την καθοδήγηση αθλητών με διπλή σταδιοδρομία. Το πρόγραμμά μας θα ενθαρρύνει την ένταξη, επιτρέποντας στους συμβούλους να συνεργαστούν τόσο με αθλητές με υψηλό επίπεδο σωματικής ακεραιότητας όσο και με αθλητές με αναπηρία, προωθώντας έτσι την ένταξη.

Στόχοι:
- Δημιουργία προγράμματος κατάρτισης για καθοδήγηση με διπλή σταδιοδρομία, με δυνατότητα εφαρμογής σε οπουδήποτε στην ΕΕ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα καθορίσει τους συμβούλους για να βοηθήσουν τους αθλητές να διαχειριστούν με επιτυχία τη διπλή σταδιοδρομία τους. Τελικά, ο στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα δίκτυο μέσων ενημέρωσης εμπειρογνωμόνων στον τομέα αυτό εντός της ΕΕ.
- Να παρέχει γνώση σχετικά με τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα στις συμμετέχουσες χώρες. Να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την κινητικότητα και τις ευκαιρίες μεταφοράς.
- Να αποτραπεί η πρόωρη εγκατάλειψη μέσω της έγκαιρης ανίχνευσης του κινδύνου απόρριψης σε εικονικά περιβάλλοντα και μέσω της ανάπτυξης σχετικών στρατηγικών.

Συμμετέχοντες:
- Associazione Sportiva Dilettantistica Margherita Sport e Vita (MSV) - ITALY
- Sindicato dos Jogadores Profissionais de Futebol (SJPF) - PORTUGAL
- Fundación Universidad Isabel I (FUi1) - SPAIN
- University of Latvia - LATVIA
- Lithuanian Sports University - LITHUANIA
- Aetoi Thessalonikis - GREECE

ο

 

ο

 

GOOD GOVERNANCE IN SPORTS - 2018

Η ομάδα του πρότζεκτ θα υλοποιήσει διάφορες δραστηριότητες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, τον εντοπισμό, την ανάλυση, την προώθηση και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών όσον αφορά τη χρηστή διακυβέρνηση, καθώς και την παροχή συστάσεων σε ορισμένες από τις παρατηρούμενες πρακτικές που μπορούν να βελτιωθούν. Η ανάλυση που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του έργου θα είναι πολύ χρήσιμη για όλους τους αθλητικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους και το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Στη σημερινή εποχή, το πρόσωπο μας είναι διαθέσιμο σε λίγα κλικ και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πρόσωπο αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και μας δίνει την πλήρη εικόνα της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Το σχέδιο αυτό εντοπίζει και αντιμετωπίζει επαρκώς σαφώς τις ειδικές ανάγκες για την εφαρμογή μιας νέας προσέγγισης διαχείρισης και διοίκησης στον τομέα του αθλητισμού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η GGS θα προσθέσει στις υπάρχουσες γνώσεις, τεχνογνωσία και πρακτικές στους οργανισμούς και τα άτομα που συμμετέχουν στις δραστηριότητες και τις εκροές του έργου.
Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Erasmus+ Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - κεφάλαιο Αθλητισμού και είναι μια συνεργατική εταιρική σχέση που θα συνεργαστούν για 36 μήνες, αρχής γενομένης από 1.1.2018 και περιλαμβάνει 7 χώρες - Βουλγαρία - βουλγαρική αθλητικός σύλλογος ανάπτυξης, Ελλάδα - ΑΕΤΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ιταλία - Mine Vaganti ΜΚΟ, Κροατία - Riječki Sportski savez, Ουγγαρία - Reményt ένα Gyermekeknek Közhasznú Egyesület / Ελπίδα για τα Παιδιά Ουγγαρία, την Πολωνία - Stowarzyszenie Instytut Nowych Technologii / Ινστιτούτο ένωση Καινοτόμων Τεχνολογιών, Σλοβακία - ADEL - Ένωση για την Ανάπτυξη, την Εκπαίδευση και την Εργασία.

0

0

 

EARLY EDUCATION FOR INCLUSION - 2017

Τα επόμενα 3 χρόνια, ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Early Education for Inclusion», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + KA2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επτά εταίροι από επτά διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ρουμανία, Τουρκία, Πολωνία, Ιταλία, Γαλλία) θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των θεμάτων ενσωμάτωσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τις νεότερες ηλικίες. Λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί και τις συναντήσεις μπορείτε να βρείτε στο http://earlyinclusion.000webhostapp.com

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του

 

DARE2WOW - 2015

Από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 ο Σύλλογός μας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Textile heritage - from the Wooden loOm Weaving to the Digital ARt", το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Erasmus+ ΚΑ2.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από 6 χώρες της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.dare2wow.me μπορείτε να ανλήσετε στοιχεία για την δράση.

 

FAIRPLAY - 2015

5 πρωταθλητές μας συμμετείχαν δωρεάν (διαμονή, διατροφή, μεταφορικά) σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τον αθλητισμό στο καλοκαιρινό θέρετρο Benicassim της Ισπανίας. Εξαιρετική εμπειρία, ευχαριστούμε πολύ τους συνοδούς κ. Ρεζούδη και κ. Κοσματοπούλου.

 

DIFFERENT ABILITY - 2014

Δύο από τους Συνοδούς μας (Νάσος, Ισμήνη) συμμετείχαν δωρεάν (διαμονή, διατροφή, μεταφορικά) στο πρόγραμμα επιμόρφωσης Different Ability από τον οργανισμό Ágora cultural στην Valencia της Ισπανίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια μίνι παρουση του οργανισμού υποδοχής.

 

MY HOME, NEST OF CULTURE - 2013

Από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 το Σωματείο μας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα "My Home, Nest of Culture", το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. "Grundtvig".

2

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από 7 χώρες της ευρώπης. Αυτές είναι οι: Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Λετονία και Εσθονία.

2

Στην σελίδα του προγράμματος (εδώ) μπορείτε να βρείτε πολύ ενδιαφέροντα παραγόμενα, όπως επίσης και φωτογραφίες από τις συναντήσεις.

 

ΤΟ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - 2010

Από τον Μάιο του 2009 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2010 το Σωματείο μας υλοποίησε το πρόγραμμα "Το Παραολυμπιακό Κίνημα στην Ευρώπη", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. "Νέα Γενιά σε Δράση", την εταιρεία ιατρικών ειδών "Solution" και ιδιώτες που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη και αφορούσε στην ενίσχυση του κινήματος των ΑμεΑ ως ισότιμοι ευρωπαίοι πολίτες.

Επιζητούμε μία ισότιμη και δίκαιη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρίες, μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες στον αθλητισμό και στην ζωή για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

11

 

ΕΝΤΑΞΗ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ - 2008

Το πρόγραμμα "Ένταξη με Όχημα τον Αθλητισμό" αφορούσε στην ένταξη ΑμεΑ σε αθλητικές δραστηριότητες. Με το πρόγραμμα αυτό καταφέραμε να προσελκήσουμε περίπου 25 άτομα με αναπηρίες σε αθλητικές δραστηριότητες. Το πρόγραμμα συχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση".

2

 

 

o o